Torben Schmidt
God maler Odense - altid god pris for malerarbejde. Nordic Painthouse.

Maler Odense

Rød, blå, grøn eller gul? Maler Odense Nordic Painthouse – en interview af en professionel maler i Odense. Hvilken farve skal det værelse, du ønsker, have? Hvis du ikke kan beslutte dig, kan du få råd fra en ekspert. Fordi: malere skal være i stand til at gøre mere end bare at male værelser. 

Et lille praksiseksempel fra maler Odense Nordic Painthouse:

Kunden har bestemt sig: Han vil have en mørkeblå stue. Han så en af ​​disse på tv. Malermester Martin Schmidt smiler modigt over for sådanne ønsker. Håret i nakken rejser sig ved tanken om det blå rum. ”Blå er en kølig farve, så en blå stue ser ofte ubehagelig ud,” advarer han og foreslår varm gul eller orange. Ingen chance! Kunden drømmer om en stue som heltene i hans yndlingsserie har. Derfor giver maler Martin i Odense efter og trøster sig med tanken om, at han igen kan male et blåt rum. Ville ikke være første gang, at noget som dette var sket for ham.

Hjæp farmand

Martin Schmidt har arbejdet som maler i Odense i over 20 år. Han er vokset ind i erhvervet. Hans far var allerede maler og pedel, og Martin fik nogle flere lommepenge ved at hjælpe til i fars arbejde. “Komfort spillede også en vigtig rolle, da jeg besluttede at blive maler efter endt HF eksamen,” indrømmer Martin i dag. Ikke desto mindre har han ikke fortrudt det. Han kan godt lide sit job og var derfor lidt ked af, at han som malermester ikke havde fundet en lærling i mange år. Pigerne og drengene foretrak at gøre noget andet. Malerens erhvervs omdømme var elendig, og tekniske erhverv som bilmekaniker eller elektriker lovede mere spænding. Det var simpelthen mere populært at gå i lære som hhv. bilmekaniker eller elinstallatør.

Mere end bare maling og pensling

“Helt forkert”, som farveeksperten synes. Når alt kommer til stykket, skal en maler være i stand til at gøre meget mere end maling og pensling. Opgaverne indeholder at designe rumkoncepter samt forberede underlaget og vælge passende arbejdsmaterialer. Efter at have afsluttet den 3-årige uddannelse skal lærlingene derfor mindst have en grundlæggende viden om de fysiske og kemiske processer, der er involveret i maling og lakering. De skal også være fortrolige med værktøjer og maskiner og vide, hvordan man korrekt behandler forskellige underlag. Så er der design, tegning, maling og limning af skrifttyper og andre former for smykker.

Maler Odense - indretning og god pris. Nordic Painthouse
God maler – hvad kræver det at blive maler? Hvordan bliver man maler? Læs om hvad malermester Martin Schmidt fra Nordic Painthouse siger om arbejdet som maler.

Håndværker og stilrådgiver – Maler Odense

Er der andet? Martins svar kommer som skudt ud af en pistol: “Selvfølgelig!” Hver maler er også en stilrådgiver. En del af jobbet er at give kunderne en hånd og gode råd, når det kommer til farve og farvevalg. Håndværkeren skal kunne forklare, hvad der ser smukt ud, og hvad kunderne bedre bør holde sig væk fra. Maleren skal derfor have en lille fornemmelse af former og farver. Han har også brug for en næse for trends og skal være parat til at håndtere nye mennesker næsten hver dag. “En god maler må ikke være doven i munden”, bedømmer eksperten.

Se et eksempel på hvad Maler Odense Nordic Painthouse kan hjælpe med indretning og valg af farve, kan du se her: Inspiration til indvendig malerarbejde – Maler Odense Nordic Painthouse

Den gode nyhed: de unge malere behøver ikke at være perfekte. Mester Martin Schmidt ved endelig: “Du kan lære det meste af det.” Dette gælder også for blanding af farver. I løbet af deres uddannelse finder lærlingene hurtigt ud af, at en smuk, stærk farve altid indeholder mange andre farver. Enhver, der kun ønsker at gøre en rød tone lysere med hvidt, fejler, fordi han ikke får en lysere rød, men lyserød.

Karaktererne er ikke alt

Når han vælger sine lærlinge, er malermesteren mere interesseret i kompetencerne og færdighederne end gode karakterer. Martin er glad for at ansætte unge med en gode eksamensbevis. Det er dog ikke obligatorisk. “Hvis nogen har det, der kræves for at være god maler, er jeg ligeglad med, om de er dårlige til matematik eller tysk,” siger han. For at finde ud af, hvad de potentielle lærlinge kan gøre, inviterer malermesteren dem en praktikplads. Drenge og piger kan derefter få en smag for jobbet på for en uge, og deres fremtidige chef har mulighed for at sætte dem på prøve. Står nogen bare rundt i hjørnet og begraver hænderne i lommerne? Meget dårligt! Maleren Martin har brug for medarbejdere, der kan tackle og arbejde  – og vil.

Selv udenfor i dårligt vejr

Hvis du vil blive maler, skal du også huske på, at du ikke altid maler i hyggelige, varme stuer. Tværtimod: hvis udvendige vægge skal males, skal håndværkerne komme ud selv i dårligt vejr. Det siger sig selv, at du ofte bliver beskidt ved at gøre det.

Støv og snavs gør også maleres liv vanskeligere, når det kommer til renovering af gamle huse. Smilet på Martins ansigt forsvinder, når han fortæller om de mange dage, han tilbragte i gamle bygninger og skrabe gammel maling fra væggen. De går ofte tilbage til sidste århundrede og består af lim eller kalkmaling. “Selv en garvet specialist får blærer på hænderne,” siger han. Det er dog især frustrerende, når du arbejder i et rum i flere dage, og rummet ser oprindeligt dårligere ud end det gjorde i starten af ​​arbejdet. Det ser ikke pænt ud igen, før den gamle vægbeklædning er forsvundet helt, og håndværkerne kan anvende ny maling.

Implementer dine egne ideer

Så det er ikke underligt, at Martin Schmidt og hans medarbejdere har det sjovere i opgaver, hvor de kan implementere deres ideer og se de første resultater inden for kort tid.

Kundens stue er et sådant tilfælde. Inden for et par timer malede Maler Odense Nordic Painthouse det mørkeblåt. Ligesom kunden ville have det. Resultatet: den mørke farve får rummet til at se meget mindre ud end før – på en eller anden måde undertrykkende. Derudover ser den kølige blå tone ikke meget indbydende ud. Kunden ser trist ud i tøjet. Nej, det var ikke sådan, han havde forestillet sig det. “Måske en venlig gul trods alt,” foreslår malermesteren og tager af sted for at få de blandede malingbøtter ud af bilen. Det er godt, at du kan male næsten alt!

Læs også om kendte personer.

Leave a Comment