Torben Schmidt
Gode råd mod hjertesorg

Gode råd mod hjertesorg

Kærlighed er en af ​​de smukkeste følelser nogensinde. Med disse tip mod hjertesorg fortæller vi dig, hvordan du hurtigt kan slippe af med smerten efter et brud.

Kærlighed: Når sjælen gør ondt

Alt var bare smukt. Sofie skøjtede gennem livet på sky ni i deres forhold. Selv ubehageligt hån kunne ikke ødelægge hendes humør. Så en sms. Bare fem ord: “Jeg vil ikke længere, Sofus.” 

Din kæreste slog op og sluttede forholdet. Sofies lyserøde verden kollapser efter denne adskillelse. Nu er hun syg, og ingen piller i verden kan hjælpe hende. Sofie lider af hjertesorg …

Hjertesorg kommer tit ud af det blå

Du kan forberede dig på en masse: eksamener? Besøger du den forfærdelige tante? Intet problem! Men hjertesorg? Glem det! Hjertesorg rammer dig altid ud af det blå. Og: hjertesorg er en af ​​de grimeste følelser, der findes.

Faktisk vil du hade den person, der har forladt dig – du synes hurtigt han er grim og kedelig. Desværre fungerer det normalt ikke. Når alt kommer til stykket. Efter et forhold er du ofte forelsket i ham, og ingen har endnu opdaget en “kærlighedsknap”.

Derfor gør din sjæl så ondt, og du har en følelse af at miste jorden under dine fødder. Fra det ene sekund til det andet er intet sjovt mere. Alt ser ud til at være lidt meningsløst. Hjertesorg er en dårlig følelse! En følelse af at hyle, synke og løbe ud i uvished.

Læs også: Pigers pubertet – fra pige til ung kvinde

Efter bruddet: fire faser for hjertesorg

Alle reagerer forskelligt på hjertesorg. Mens nogle spiser sig gennem bjerge af chokolade, kan andre ikke længere spise noget. Savn er ikke altid hjertesorg. Forskerne antager, at der er fire forskellige faser af sorg.

De lyserøde briller forsvinder

  1. I den første sorgfase vil du ikke engang indrømme, at det er forbi. I denne fase forsøger mange at få deres crush tilbage. De skriver breve, bombarderer ham med sms’er eller ringer konstant til ham. Men det er især vigtigt at acceptere adskillelsen. Du kan ikke narre dig selv – selvom det betyder, at du bliver frygtelig trist i starten.
     
  2. Så snart du kan græde om din mistede kærlighed, er du godt på vej til fase to – sorgfasen. Det er især grimt, fordi de lyserøde briller pludselig forsvinder, og du skal se virkeligheden i øjnene. Resultatet: sorg, fortvivlelse, vrede, depression og en følelse af hjælpeløshed.
     
  3. Men: Også det vil passere! På et tidspunkt vil du løbe tør for tårer. Velkommen til fase tre! Pludselig er livet sjovt igen, og du kan langsomt komme ovenpå efter dit forhold. Men pas på: fase tre tager tid!
     
  4. Kun hvis du tager dig denne tid, vil du til sidst glide ind i hjertesorg fase fire: acceptfasen. Når du er klar, kan du vinke farvel til din eks og begynde at lede efter en ny kærlighed.

Nogle dyrker deres hjertesorg i flere måneder efter bruddet

Men hvad hvis du sidder fast midt i fase to? Først de dårlige nyheder: nogle dyrker deres hjertesorg i flere måneder efter et brud.

De bedste tip mod hjertesorg

Nu er de gode nyheder: Vi har et par tip til at hjælpe dig med at slippe af med hjertesorg så hurtigt som muligt.

Tip 1: Tillad følelser

Det lyder enkelt, men det er frygteligt vigtigt. Slip dine følelser løs! Det er bedre virkelig at råbe end at æde al sorg ind i dig selv. Og: kun dem, der tør være triste efter et brud, kan på et eller andet tidspunkt affinde sig med sorgen.

Tip 2: tale

Den bedste ting at gøre er at finde nogen, du stoler på, og som du kan tale med om din hjertesorg. Det hjælper normalt efter et afsluttet parforhold!

Tip 3: skriv en dagbog

Du har ingen at tale åbent med om bruddet og dine bekymringer? Hvad med hvis du lægger dine følelser i en dagbog? Hvis de triste tanker konstant går i cirkler, hjælper det med at skrive dem ned og organisere dem.

Tip 4: distraher dig fra hjertesorg!

Når du er dybt inde i sorg-hullet, hjælper kun én ting: distraktion! Glem dine grædepuder! Flyt rundt på dit værelse eller din lejlighed. Mød venner eller, endnu bedre: sport! Det vigtige er, at du på trods af din sorg finder ting, der er gode for dig.

Tip 5: Venligst ingen hjertesorgsmusik

På ingen måde skal du lytte til musik, der minder dig om din eks efter et brud. Selv søde smukke sange hører hjemme i cd-hyldens dybeste hjørne! Hvad du har brug for nu er god humørmusik – og masser af det!

Tip 6: ryd ud

Forvis alle minder af eksen fra dit liv, ellers heler sårene aldrig. Så: ud med skraldet med alle tingene! Dette er den eneste måde at få afstand fra det tidligere forhold.

Du kan også begynde at rydde dit værelse, når du har mulighed for det. Du fjerner ikke kaoset i dit hjerte på denne måde. Men før eller senere hjælper ekstern orden også med at gendanne intern orden – du vil også blive distraheret fra din hjertesorg i et stykke tid.

Tip 7: liste

Husk, hvad der altid har generet dig ved dit forhold. Jeg er sikker på, at du kan tænke på mange ting, der ikke gik optimalt.

Tip 8: Bliv ædru

Hold dig væk fra alkohol. At bekæmpe hjertesorg med alkohol er en dum idé, for den næste dag er alt meget værre.

Tip 9: Forkæl dig selv

Forkæl dig selv! En spændende bog, et stykke chokolade, en ny cd eller trendy nyt tøj. Dette er godt for dit revnede ego og hjælper over mange adskillelser.

Tip 9: Skynd dig ikke ind i det næste forhold

Der er en ting, du under ingen omstændigheder bør gøre: Efter et brud skal du kaste dig ud i det næste forhold! Enhver, der lider af hjertesorg, risikerer at vælge en ny partner i retning af deres eks. Dette er ikke kun grimt over for den anden person, det hjælper heller ikke dig.

Tip 10: Søg hjælp i en nødsituation

Hvis hjertesorg spiser dig op, og du ikke ved, hvad du skal gøre som næste skridt, er der kun én løsning: søg professionel hjælp! Der er masser af rådgivningscentre, der kan hjælpe dig med at komme ud af din sjæl så hurtigt som muligt.

F.eks. børnetelefonen, hvor du få gratis og uforpligtende hjælp og god rådgivning. Prøv at læse mere på deres hjemmeside: https://bornetelefonen.dk/ eller ring til dem på: 35 55 55 59

1 Comment

Leave a Comment